Yayla’dan lezzeti katlayan cepleri hafifleten mucize pirinç

Şöyle lezzetli, tabakta tane tane dökülen bir pirinç pilavına kim “hayır” der ki… Pirinç pilavı yapmak maharet ister ama Yayla, Türkiye’de bir ilk olan yeni ürünü Tane Tane Pirinç ile ezberleri bozuyor ve hayatında ilk defa pirinç pilavı pişirenlerin bile ilk denemelerinde lapa olmayan, diri kalmayan, tane tane pirinç pilavı yapmalarını sağlıyor. Ekonomik olma özelliğiyle de öne çıkan Yayla Tane Tane Pirinç ile aynı miktardaki geleneksel pirince göre yüzde 50 daha fazla porsiyon elde etmek mümkün.

Dünyada en çok tüketilen gıdaların başında gelen ve 6 bin yıllık tarihiyle birçok ülkenin kültürüne şekil veren pirinç, 16. yüzyıldan bu yana Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Gıda sektörünün yenilikçi şirketi Yayla Agro, ülkemizde de çok sevilen ve tüketilen pirincin; Baldo, Osmancık, Basmati, Jasmine, Siyah Pirinç, Risotto Pirinç gibi birçok farklı çeşidine geniş ürün yelpazesinde yer veriyor. Yayla, son olarak Türkiye’de bir ilk olan Tane Tane Pirinci, tüketicilerin beğenisine sundu. Raflarda yerini alan Yayla Tane Tane Pirinç, lezzetli pilavlar yapmayı sağlayan pratikliği ve ekonomikliği ile mutfaklara yeni bir alternatif getiriyor.

Türkiye’de bir ilk olan Yayla Tane Tane Pirinç, “pilav lapa mı oldu” endişelerine son veriyor.  Yayla Tane Tane ile lapa olmayan, dibi tutmayan, kıvamında ve lezzetli bir pirinç pilavı pişirmek artık çok kolay. Pirinci önceden ıslatmaya gerek kalmadan, bir ölçü Tane Tane Pirinci, üç ölçü ılık su ile önerilen şekilde pişirmek yeterli. Geleneksel pirince kıyasla daha fazla su çeken Yayla Tane Tane Pirinç; yüzde 50 daha fazla porsiyon veriyor. Ayrıca piştiği günkü kıvam ve lezzetini bir sonraki güne kalsa bile koruyor. Bu özelliği ile mutfakta israfın da önüne geçiyor. Yayla Tane Tane Pirinç; içerdiği selenyum, tiamin, niasin ve fosfor ile daha fazla vitamin ve daha zengin minerale sahip.

Evlerin yanı sıra özellikle otel, restaurant ve catering sektöründe pirinç tüketim maliyetini yüzde 50 düşürüyor. Deneyen herkese ekonomik tüketim imkanı veren Yayla Tane Tane Pirinç; farklı ihtiyaçlara özel 1, 2, 5, 10 ve 25 kilogramlık ambalajlarda pazara sunuldu.

Yayla Tane Tane Pirinç ve diğer Yayla ürünlerine zincir marketlerin yanı sıra online alışveriş platformları ve www.yaylabakliyat.com sitesinden kolayca ulaşılabilir.

Yayla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı Yayla Tane Tane Pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve isteğe göre 1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su

Hazırlanışı:
1 su bardağı Yayla Tane Tane Pirinci süzgece alıp su ile nişastasını bırakana kadar yıkayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve (isteğe göre 1 kaşık tereyağı) ekleyerek, 3 dakika kavurun. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz ile 3 su bardağı ılık su ekleyin. Yüksek ateşte 3 dakika kaynadıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte 25 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilavı 15 dakika demlemeye bırakın.

Afiyet olsun.

Bademli Tane Tane Pirinç Pilavı tarif videosu: https://www.youtube.com/watch?v=HU85aPnYsbQ